Любопитна новина за партията на наш шоумен.Има такъв народ е започнала

...
Любопитна новина за партията на наш шоумен.Има такъв народ е започнала
Коментари Харесай

Партията на Слави вече си взима цялата субсидия, а не както обяви - по 1 лев на глас

Любопитна новина за партията на наш шоумен.

" ИТН " е почнала да получава партийната си дотация в цялостен размер след последните парламентарни избори през октомври, разкри Mediapool.

Държавата е превела на партията на Слави Трифонов цялата полагаща ѝ се сума от 191 616 лв., която е за интервала октомври – декември 2022 година.

По закон партийната дотация е 8 лв. на получен глас на парламентарните избори. Субсидията се превежда на четири равни вноски – по една за всяко тримесечие.

От началото на годината до 1 октомври Има Такъв Народ е получила общо 187 200 лв., т.е. дотогава партията е спазвала обещанието си, че упорства да получава единствено по 1 лев на глас.



" Понеже считам, че моралът е над закона, “Има подобен народ ” по закон би трябвало да получава дотация от 8 лв. на получен глас, т.е. откогато “Има подобен народ ” е дейна политическа партия, тя е трябвало да получи 4 229 032 лв. от вашите пари под формата на дотация. Защото подобен е законът. Обаче, по морал, беше извършен референдум, на който вие ясно се изразихте, че дотацията би трябвало да е 1 лев. И по тази причина ние сме върнали 3 755 528 лв. от вашите пари в държавния бюджет. Защото по този начин е морално "  - твърдеше през август тази година Слави Трифонов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР